Agenția ta imobiliară din Constanța

Investiti in Romania investind in Constanta!

Publicat la : 11 Iulie 2015 ora 00:00:00

Constanta este cel mai vechi oras din Romania, fondat in jurul anului 600 I.Hr., si este situat pe coasta de vest a Marii Negre. Initial orasul s-a numit Tomis, fiind fondat de colonisti greci, apoi a fost cucerit de romani si imparatul roman Constantin cel Mare i-a schimbat numele in Constantiana. In secolul XIX, cladiri si hoteluri rafinate au fost construite cand Regele Carol I a decis sa reinvie orasul ca port si statiune balneara, cu lungimea plajei de 13 km.

Constanta este astazi un important centru economic si cultural. Este cel mai mare port din Romania si al patrulea din Europa iar Monumentele sale istorice, ruinele antice, muzeele si statiunile din vecinatate fac din Constanta un centru principal al turismului de pe coasta Marii Negre.

Atractii turistice

Constanta este mai mult decat punctul de acces catre coasta Marii Negre. Este un loc cu un trecut lung si interesant, atestat de multele sale vestigii romane, cladiri istorice, fatade si moschei care infrumuseteaza Centrul Vechi. O cladire publica impresionanta, despre care s-a crezut initial ca este o cladire portuara, a fost excavata si care contine ramasite semnificative ale unuia dintre cele mai lungi mozaicuri din lume. In Constanta puteti vizita sate traditionale, vii, monumente antice si Delta Dunarii, paradisul iubitorilor de pasari. Edificiul Roman cu Mozaic, Farul Genovez, Casa cu Lei sau Parcul Arheologic, Muzeul de Istorie, Moscheea cu toate sunt niste atractii turistice captivante.

 

Cum se ajunge

Orasul Constanta este usor accesibil dinspre Bucuresti cu avionul, cu trenul sau cu masina. Autostrada A2, este terminata de scurt timp si face legatura expres cu restul tarii. Orasul este deservit de Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, situat la 26 km de Constanta cu operatori importanti ca Turkish Airlines si Wizz Air care fac practice legatura cu toata lumea.

Transport local

Reteaua de transport public din Constanta include 21 linii de autobuz si multiple linii expres de maxi- taxi. Autobuze supraetajate circula pe timpul verii, oferind acces catre si dinspre statiuni,. De asemenea, toate companiile mari care ofera servicii de inchirieri de masini sunt prezente la Constanta.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si a numarului crescand de turisti, Constanta si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Constanta nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Constanta dispune de mai multe centre mari pentru cumparaturi (mall-uri) si de asemenea exista o multime de locuri de unde se populatia s epoate aproviziona cu necesarul zilnic.

Divertisment/ Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Constanta, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Pe timpul verii, plaja este principala atractie a zilei, in timp ce viata de noapte in Constanta are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.

Model interetnic

In Contanta traiesc in armonie cu romanii o multitudine de etnii intr-un model recunoscut de intreaga Europa: turci, tatari, aromani, armeni, rusi- lipoveni, italieni, greci si romi. Toate nationalitatile sunt binevenite in Constanta, pentru ca odata cu oamenii vin si banii, ideile si dezvoltarea orasului.

Resursele

Banii cheltuiti in Constanta provin de la populatia locala, turisti si de la populatia temporara- angajati simpli si mai ales cei cu pozitii de management sau proprietari de companii care dezvolta contracte in aceasta parte a Romaniei. Portul Constanta cu multitudinea companiilor care isi desfasoara activitatea in incinta si in relatie directa cu el, prezenta in vecinatate a Rafinariei Petromidia detinuta in acest moment de Kaz Munai Gaz- Kazahstan, a Portului Mangalia detinut de Daewoo- Coreea de Sud, compania de foraje marine Grup Servicii Petroliere (GSP) sunt cateva exemple de companii cu mii de angajati